Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nanaimobitar

 
Skriv ut

Dessa små, vackra godsaker är ursprungligen från Kanada. Där kan bitarna ha både grön och rosa fyllning med olika smaksättning. I det här receptet är de fyllda med vaniljkräm och toppas med ljuvligt chokladtäcke. Bäst smakar de iskalla med en kopp starkt kaffe. En kaka för en chokladälskare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett smörat bakplåtspapper i en ugnsform ca 25-35 cm.
  2. Krossa kexen i små bitar.Smält smöret på låg värme i en kastrull, ner med alla ingredienser till botten och rör runt tills det tjocknar. Platta sedan ut massan på bakplåtspapperet. Låt botten vara i ugnen ca 10 minuter. Låt den svalna.
  3. Under tiden gör du fyllning 1. Vispa ihop ingredienserna med en elvisp, det ska bli fluffigt och utan klumpar. Bred fyllningen 1 över den avsvalnade botten och ställ in i kylskåpet medan du gör fyllning 2.
  4. Lägg den finhackade chokladen i en bunke. Låt grädden koka upp, häll den över chokladbitarna och rör runt så att all choklad löser sig i grädden. Medan massan fortfarande är varm rör du ner smöret.
  5. Låt massan svalna och bred den sedan över den kalla kakan. Låt stå i kylen tills allt ha svalnat ordentligt. Ringla över lite smält vit choklad i ett fint mönster och låt den kallna igen. Skär i små tunna skivor eller bitar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.