Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nationaldagsmuffins

 
Skriv ut

Med sitt gula kors på blå botten blir det här en festlig muffins den 6 juli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 18 muffins
  2. Förvärm ugnen till 175 grader. Placera 18 formar på bakplåt eller i muffinsplåt. Vispa alla muffinsingredienser utom chokladen i en stor skål med med en elvisp till en ljus, slät smet, 2 - 3 minuter. Rör försiktigt i den hackade chokladen.
  3. Skeda smet i formarna. Grädda i 20 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i 5 minuter. Ta sedan upp muffinsen och låt svalna på galler.
  4. Glasyr: Vispa smör och florsocker till en krämig, mjuk smet. Tillsätt vanilj och vispa på nytt. Bred glasyr på de svala muffinsen. Kavla ut den blå sockerpastan till 3 mm tjocklek. Skär eller tryck ut 18 stycken lämpligt stora rundlar och lägg dem på muffinsen. Kavla ut den gula sockerpastan till 3 mm tjocklek. Skär eller stansa ut remsor som du lägger som ett kors över den blå rundeln .Förvara utan glasyr och sockerpasta i en lufttät burk i upp till 3 dagar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.