Maria Oskarssons bidrag Sverigerullen vann tävlingen Nationaldagstårtan. Tårtan bakades ursprungligen för att fira en väns svenska medborgarskap. Den är vacker, enkel och supergod med riktiga jordgubbar i gräddfyllningen.
Instruktioner
- Rulltårta:
Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan
kallna under en långpanna.
- Fyllning:
Ansa och skär jordgubbarna i skivor eller bitar och blanda dem med sockret. Vispa grädden till ett fast skum och blanda med jordgubbarna.
Bred blandningen över kakan och rulla ihop.
- Garnering:
Vispa grädden och bred över tårtan. Kavla ut 300 g marsipan och täck tårtan. Jämna till kanterna med en kniv. Färga resten av marsipanen.
Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Dela jordgubbarna i kvartar och doppa dem i chokladen. Garnera tårtan med jordgubbarna och band av marsipan.
Publicerat den
6 juni 2010
Skriv kommentar