En söt och god paj med mogna nektariner, ingefära och konjak.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och salt. Arbeta in smöret med fingrarna tills blandningen blir smulig. Tillsätt apelsinjuicen och blanda tills degen är lite klibbig.
Slå in degen i plastfolie och ställ i kylen ca 1 timme.
- Vaniljkräm:
Värm grädden tillsammans med vaniljextraktet i en kastrull tills det börjar sjuda. Ta bort kastrullen från plattan och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och socker i en skål. Tillsätt 3 msk varm grädde och fortsätt att röra i smeten. Häll gradvis i grädden och rör tills krämen är slät.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Kavla ut degen på en mjölad yta. Kavla till en rund form som passar en pajform som är 20 cm i diameter.
- Smöra pajformen, och klä den med degen.
- Häll i vaniljkrämen i pajskalet. Lägg ut fint skivade nektarinklyftor i ett snyggt mönster. Hacka den syltade ingefäran fint. Blanda den sedan med sirapen (Smaken kan vara intensiv, så ta mindre om du vill) och konjak och pensla nektarinerna med blandningen.
- Grädda tarten tills den blir gyllene, ca 35 minuter.
stäng av ugnen, och låt tarten svalna med ugnsluckan öppen.
Publicerat den
22 augusti 2011
Skriv kommentar