Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektarintarte

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En söt och god paj med mogna nektariner, ingefära och konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och salt. Arbeta in smöret med fingrarna tills blandningen blir smulig. Tillsätt apelsinjuicen och blanda tills degen är lite klibbig. Slå in degen i plastfolie och ställ i kylen ca 1 timme.
  2. Vaniljkräm: Värm grädden tillsammans med vaniljextraktet i en kastrull tills det börjar sjuda. Ta bort kastrullen från plattan och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker i en skål. Tillsätt 3 msk varm grädde och fortsätt att röra i smeten. Häll gradvis i grädden och rör tills krämen är slät.
  4. Sätt ugnen på 180 grader.
  5. Kavla ut degen på en mjölad yta. Kavla till en rund form som passar en pajform som är 20 cm i diameter.
  6. Smöra pajformen, och klä den med degen.
  7. Häll i vaniljkrämen i pajskalet. Lägg ut fint skivade nektarinklyftor i ett snyggt mönster. Hacka den syltade ingefäran fint. Blanda den sedan med sirapen (Smaken kan vara intensiv, så ta mindre om du vill) och konjak och pensla nektarinerna med blandningen.
  8. Grädda tarten tills den blir gyllene, ca 35 minuter. stäng av ugnen, och låt tarten svalna med ugnsluckan öppen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.