Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nicoles lördagsräkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En liten röra av festligt slag att slå sig lös på en lördagskväll eller bjuda som förrätt när det är gäster till middag. Lätt att laga och baserad på så trevliga ingredienser att det inte kan bli annat än gott! För er som kan äta skaldjur ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Hacka löken fint och smält den gyllengul i matfett. Ansa champinjonerna, dela dem om de är stora och fräs dem tillsammans med löken, utan att bryna, tills fuktigheten dunstat bort. Späd med vin och crème fraîche eller vispgrädde, lite i sänder, och låt puttra tills såsen är krämig.
  2. Smaksätt med salt och peppar, lägg i räkorna och hetta upp, men koka inte för då blir räkorna sega. Servera med kuvertbröd och sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.