Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötchokladtoppar

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Detta är goda småkakor med smak av choklad och hasselnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Bryt 100 g av chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över varmt vattenbad. Hacka resterande choklad grovt.
  2. Rör matfett, hasselnötsmassa och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget, rör smeten slät mellan varje.
  3. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kakao och vetemjöl. Rör om.
  4. Blanda ner den smälta chokladen och sist chokladhack och hela nötter. Rör samman till en deg.
  5. Klicka upp degen till toppar på bakpappersklädd plåt.
  6. Grädda topparna i mitten av ugnen i 12-14 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.