Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkokosbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Saftiga bullar är dessa nötkokosknyten med god fyllning av nötmassa och kokos.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke och häll ner den fingervarma grädden. Rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner matfettet och tillsätt socker, salt och ägg. Rör om. Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt degen vila i bunken i ca 30 min. Gör under tiden fyllningen. Lägg nötmassan i en skål. Tillsätt grädden och rör krämen slät. Blanda ner kokosflingorna. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en platta, ca 48x32 cm. Sporra upp degen i rutor, 8x8 cm. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp hörnen mot mitten och tryck till. Lägg bullarna i aluminiumbakformar och ställ dem att jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hackade nötkärnor. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.