Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötkrämstårta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Nötter och choklad är en oslagbar smakkombination. Recepten kan aldrig bli för många. Om tårtan dessutom är snabbakad som den här är, får den lätt högsta betyg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med en elvisp.
  2. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner potatismjölblandningen i äggvispet. Rör samman allt till en jämn smet.
  3. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 5 minuter.
  4. Låt bottnen kallna på ett galler. Dela bottnen i två delar.
  5. Gör fyllningen. Rosta nötkärnorna i en torr, het stekpanna. Lägg nötterna på en ren kökshandduk. Gnugga bort skalen.
  6. Grovhacka nötterna, gärna i en matberedare. Använd pulsknappen så att de inte blir allt för finhackade.
  7. Rör matfettet smidigt med florsocker och kakao. Tillsätt det kalla kaffet. Blanda ner ca 2/3 av de hackade nötterna. Bred nötkräm mellan och ovanpå bottnarna. Strö över de resterande nötterna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.