Nötter och choklad är en oslagbar smakkombination. Recepten kan aldrig bli för många. Om tårtan dessutom är snabbakad som den här är, får den lätt högsta betyg.
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med en elvisp.
- Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner potatismjölblandningen i äggvispet. Rör samman allt till en jämn smet.
- Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Låt bottnen kallna på ett galler. Dela bottnen i två delar.
- Gör fyllningen. Rosta nötkärnorna i en torr, het stekpanna. Lägg nötterna på en ren kökshandduk. Gnugga bort skalen.
- Grovhacka nötterna, gärna i en matberedare. Använd pulsknappen så att de inte blir allt för finhackade.
- Rör matfettet smidigt med florsocker och kakao. Tillsätt det kalla kaffet. Blanda ner ca 2/3 av de hackade nötterna. Bred nötkräm mellan och ovanpå bottnarna. Strö över de resterande nötterna.
Publicerat den
24 augusti 2008
Skriv kommentar