Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötpate

 
  • Serverar: 1-2 portioner
Skriv ut

gott. vegetariskt

Ingredienser

Instruktioner

Grovrivna morötter och finskuren purjolök fräses i olivolja med 1 tsk koriander och 1 tsk kryddpeppar. Tillsätt vatten och salt. Braissera i ca 10 min. Smula mot slutet ner timjan och mejram. Rosta under tiden hasselnötterna i ugnen på svag värme. Ta bort skalen. Mal dem medelfint och blanda med grönsakerna, dill och bovete-,kikärts-, eller quinomjöl. Smeten ska vara ganska fast. Fyll i en smord form och grädda 45 min i 200 gr.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.