Semlor med en ny variant av fyllning.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt allt bli 37 °. Lös upp jästen i lite av degvätskan och tillsätt resterande, sirap, salt och kardemumma.
- Tillsätt mjölet, lite i taget till en smidig men ganska lös deg.
- Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Ta upp degen och arbeta den lätt. Dela i mindre bitar, trilla ut bullar och lägg ut på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ca 30 minuter.
- Pensla bullarna noga med ägg.
- Grädda i 250°, 6-7 minuter. Låt svalna.
- Mal nötterna fint och blanda med socker. Tillsätt äggvita under omrörning till en smidig massa.
- Dela bullarna, gröp ur lite inkråm och fyll med hasselnötsmassa.
- Vispa grädden och spritsa eller klicka den över fyllningen.
- Lägg på locken och pudra över florsocker.
Publicerat den
10 februari 2010
Skriv kommentar