Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötsemlor

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Semlor med en ny variant av fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt allt bli 37 °. Lös upp jästen i lite av degvätskan och tillsätt resterande, sirap, salt och kardemumma.
  2. Tillsätt mjölet, lite i taget till en smidig men ganska lös deg.
  3. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  4. Ta upp degen och arbeta den lätt. Dela i mindre bitar, trilla ut bullar och lägg ut på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
  5. Pensla bullarna noga med ägg.
  6. Grädda i 250°, 6-7 minuter. Låt svalna.
  7. Mal nötterna fint och blanda med socker. Tillsätt äggvita under omrörning till en smidig massa.
  8. Dela bullarna, gröp ur lite inkråm och fyll med hasselnötsmassa.
  9. Vispa grädden och spritsa eller klicka den över fyllningen.
  10. Lägg på locken och pudra över florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.