Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norpans Whiskydessert.....

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Version av en klassisk juldessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta havregrynen i en torr panna på låg värme under omrörning. När grynen fått lite färg häller du över dem i en skål. Häll omedelbart på whiskyn. Låt stå och svalna i ca 15 minuter.
  2. Skala och dela frukterna. Vispa grädden, blanda i strösocker och fortsätt vispa tills grädden är fluffig. Vik ned havregrynen i grädden och skeda sedan upp blandningen i stora vinglas. Fördela frukten mellan glasen, frukten ska ligga ovanpå grädden. Ställ sedan in glasen i kylen och låt det stelna.
  3. Äts sedan kallt och med gott samvete, den innehåller ju trots allt frukt... :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.