Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nougatdubbletter

 
Skriv ut

Söta och lättbakade kakor får en extra tvist av den härliga fyllningen som du lätt fixar med vanlig nougat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa ihop smör, socker och äggula i en matberedare i någon minut tills det blir mjukt och vitt. Tillsätt resten av ingredienserna och kör snabbt ihop till en deg. Du kan även arbeta ihop ingredienserna i en bunke om du inte har en matberedare.
  2. Forma degen till två rullar och slå in i plastfolie. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter så att den blir tillräckligt fast för att skära i skivor.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta bort plastfolien och skär rullarna i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg skivorna på bakplåtspapperklädda plåtar och grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter. Låt svalna.
  5. Bryt nougaten i mindre bitar och lägg i en skål. Värm försiktigt i mikron eller över vattenbad tills nougaten är krämig. Skulle den bli för lös är det bara att låta den svalna lite så tjocknar den.
  6. Bre eller spritsa på undersidan av hälften av kakorna och lägg ihop med resten av kakorna. Kakorna kan förvaras i rumstemperatur i ca 3 dagar, men går också bra att frysa in.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.