Söta och lättbakade kakor får en extra tvist av den härliga fyllningen som du lätt fixar med vanlig nougat.
Instruktioner
- Mixa ihop smör, socker och äggula i en matberedare i någon minut tills det blir mjukt och vitt. Tillsätt resten av ingredienserna och kör snabbt ihop till en deg.
Du kan även arbeta ihop ingredienserna i en bunke om du inte har en matberedare.
- Forma degen till två rullar och slå in i plastfolie. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter så att den blir tillräckligt fast för att skära i skivor.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta bort plastfolien och skär rullarna i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg skivorna på bakplåtspapperklädda plåtar och grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter. Låt svalna.
- Bryt nougaten i mindre bitar och lägg i en skål. Värm försiktigt i mikron eller över vattenbad tills nougaten är krämig. Skulle den bli för lös är det bara att låta den svalna lite så tjocknar den.
- Bre eller spritsa på undersidan av hälften av kakorna och lägg ihop med resten av kakorna.
Kakorna kan förvaras i rumstemperatur i ca 3 dagar, men går också bra att frysa in.
Publicerat den
3 november 2011
Skriv kommentar