Söta marsipanfigurer fylllda med ljuvlig nougatsmörkräm.
Alla ingredienser måste vara rumstempererade.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 170 grader.
Ta fram alla ingredienser så att de rumstempereras.
- Blanda mandelmassan med smöret. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn smet. red ut smeten i en pajform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten. Grädda bottnen tills den känns genombakad och gyllene utan att den har blivit torr. Låt svalna.
- Smält chokladen och kokosfettet till smörkrämen. Vispa smör, margarin och nougat. Tillsätt den smälta chokladen lite i taget och vispa rejält däremellan. Krämen ska vara som fast vispgrädde. Om krämen blir för lös kan man låta den stå i kylen i 5 minuter och sedan vispa lite till.
- Skär ut rundlar av mandelbottnen med en äggkopp och spritsa kulor av smörkräm ovanpå. Låt stå i kylen för att stelna.
- Kavla ut gul marsipan tunt och lägg ovanpå kulorna, tryck till lite och forma runda kycklingar. Använd tårtdekorationsgelé som ögon och forma en liten näbb av röd marsipan.
Publicerat den
4 april 2012
Skriv kommentar