Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nutellapinnar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Barnsligt goda glasspinnar av nutellaparfait.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen. Vispa socker och äggvita i en bunke över ett varmt vattenbad.
  2. Krama ur gelatinbladen och smält gelatinet. Blanda ner gelatinet i äggvitan och fortsätt vispa till en maräng.
  3. Värm nutellan tills den blir rinnande.Vispa grädden och blanda med marängen. Avsluta med att blanda ner den smälta nutellan.
  4. Fyll formar eller små glas med parfaiten och stick ner blomsterpinnar eller glasspinnar. Ställ i frysen.
  5. Efter några timmar i frysen går det bra att ta ut glasspinnarna för att doppa dem i chokladglasyren.
  6. Glasyr: Smält chokladen till cirka 37 grader över vattenbad eller i mikron och blanda ner majsoljan.
  7. Ta ut parfaiten ur frysen. Värm eventuellt glasen /formarna något för att få ur parfaiten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.