Barnsligt goda glasspinnar av nutellaparfait.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen. Vispa socker och äggvita i en bunke över ett varmt vattenbad.
- Krama ur gelatinbladen och smält gelatinet. Blanda ner gelatinet i äggvitan och fortsätt vispa till en maräng.
- Värm nutellan tills den blir rinnande.Vispa grädden och blanda med marängen. Avsluta med att blanda ner den smälta nutellan.
- Fyll formar eller små glas med parfaiten och stick ner blomsterpinnar eller glasspinnar. Ställ i frysen.
- Efter några timmar i frysen går det bra att ta ut glasspinnarna för att doppa dem i chokladglasyren.
- Glasyr:
Smält chokladen till cirka 37 grader över vattenbad eller i mikron och blanda ner majsoljan.
- Ta ut parfaiten ur frysen. Värm eventuellt glasen /formarna något för att få ur parfaiten.
Publicerat den
8 februari 2011
Skriv kommentar