Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyponmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Då jag är väldigt glad för nypon så måste jag prova detta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka en tjock nyponsoppa (går bra med Ekströms). Genom att utesluta vatten i grundreceptet blir soppan tjockare. Den skall vara tjock. Låt kallna över natten under plastfilm, strö på lite strösocker på ytan när ni hällt upp purén så slipper du skinnbildning.
  2. Smält chokladen tillsammans med vattnet i ett vattenbad , låt smeten svalna. Vispa under tiden äggulorna tillsammans med strösockret och några droppar vatten, vispa också grädden, inte allt för tjock. När chokladsmeten svalnat blandas den med äggskummet, grädden och nyponpurén. Smält sedan gelantinet och vänd försiktigt ner i smeten. Häll sedan upp i serveringskärl och ställ svalt någon timma alternativt frys och halvtina den inför servering.
  3. Servera moussen med tärnat äpple uppkokt med lite sockerlag som kryddats med Amaretto eller riven mandelmassa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.