Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkringlor

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

De här ljuvliga bröden doftar underbart av italienska örter och är luftiga med ett gott tuggmotstånd. Bjud på dessa oemotståndliga kringlor när som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda salt och 2½ dl vetemjöl i en stor skål. Slå vattnet i en gryta och lägg i smöret och honungen. Hetta upp tills smöret har smält och låt svalna så att vätskan blir fingervarm. Lös upp jästen i vätskan. Rör ner vätskan i mjölblandningen till en jämn smet. Täck över, ställ åt sidan och låt jäsa 15 minuter.
  2. Blanda sedan ner resten av vetemjölet, lite i taget, under ständnig knådning. Knåda cirka tio minuter och tillsätt hela tiden mjöl så att degen blir jämn och slät. Lägg degen i en oljad skål, täck över och låt jäsa en timma.
  3. Blanda därefter ner degen och knåda den cirka fem minuter. Forma nio avlånga bullar och låt jäsa 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en plåt med olja. Tryck ihop bullarna och rulla ut långa bullar. Dela varje rulle i två bitar och forma varje bit till en kringla. Pensla kringlorna med dressing.
  5. Strö örtkryddor och parmesanost på varje kringla. Grädda på nedre falsen i ugnen cirka 20 minuter tills kringlorna är gyllene.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.