De här ljuvliga bröden doftar underbart av italienska örter och är luftiga med ett gott tuggmotstånd. Bjud på dessa oemotståndliga kringlor när som helst.
Instruktioner
- Blanda salt och 2½ dl vetemjöl i en stor skål. Slå vattnet i en gryta och lägg i smöret och honungen. Hetta upp tills smöret har smält och låt svalna så att vätskan blir fingervarm. Lös upp jästen i vätskan. Rör ner vätskan i mjölblandningen till en jämn smet. Täck över, ställ åt sidan och låt jäsa 15 minuter.
- Blanda sedan ner resten av vetemjölet, lite i taget, under ständnig knådning. Knåda cirka tio minuter och tillsätt hela tiden mjöl så att degen blir jämn och slät. Lägg degen i en oljad skål, täck över och låt jäsa en timma.
- Blanda därefter ner degen och knåda den cirka fem minuter. Forma nio avlånga bullar och låt jäsa 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och smörj en plåt med olja. Tryck ihop bullarna och rulla ut långa bullar. Dela varje rulle i två bitar och forma varje bit till en kringla. Pensla kringlorna med dressing.
- Strö örtkryddor och parmesanost på varje kringla. Grädda på nedre falsen i ugnen cirka 20 minuter tills kringlorna är gyllene.
Publicerat den
5 januari 2012
Skriv kommentar