Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtkringlor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa örtiga kringlor gör du snabbt och lätt tack vare bakpulvret i degen. De passar utmärkt att servera till en god soppa eller sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda samman mjöl, bakpulver och örtsalt i en skål. Spara lite mjöl till utbakningen.
  2. Finfördela margarinet i mjölblandningen. Rör ner mjölken. Blanda snabbt samman allt till en deg.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den sedan i 20 bitar.
  4. Rulla ut degbitarna till smala längder, cirka 25 cm långa.
  5. Forma längderna till kringlor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  6. Pensla kringlorna med vatten. Strö över oregano. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.