Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtpolenta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I norra Italien är polenta en självklarhet på matbordet varje dag. Den är gjord av majsmannagryn och grillas ofta. Här får den lite annorlunda smak av färska örter.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp buljongen tillsammans med saltet. Häll i polentan under omrörning tills gröten är helt slät. Tag kastrullen från värmen och rör ner peppar, örtkryddor och parmesan. Häll upp polentan på ett vattensköljt djupt fat och platta till den. Låt stelna i kyl. Förbered grillen. Skär polentan i fina bitar. Grilla dem vackert gyllene på båda sidor. Servera genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.