Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Överraskningsbullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Överraska dina gäster med dessa knapriga små bröd med saftig fyllning. De är "försvinnande goda" som tilltugg vid ett festligt tillfälle. Perfekt även på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, salt, olja, de båda mjölsorterna och vetegroddar. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin tills den är smidig och blank. Pudra över lite mjöl och låt jäsa övertäckt, ca 50 minuter.
  2. Skölj, torka och skär salladen i små bitar. Skölj och grovriv zucchinin. Smula sönder fetaosten. Blanda samman allt i en skål.
  3. Skålla, flå och tärna tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka basilikan. Tärna mozzarellan. Blanda samman tomater, vitlök, basilika och mozzarella. Krydda med salt och peppar. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Arbeta degen smidig, dela den i 16 bitar. Rulla varje bit till en bulle. Platta ut bullarna. Fördela fyllningarna, 8 med fetaost och 8 med mozzarella. Låt jäsa 15 minuter under duk. Grädda mitt i ugnen 30 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.