Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Medelhavssmaker som oliv, paprika och rödlök samsas i denna färskostpaj. Oliverna balanserar härligt med sötman från den röda löken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Blanda mjöl, salt och smör i en matberedare och kör tills degen är smulig. Tillsätt iskallt vatten och blanda till en mjuk deg. Lägg sedan degen i plastfolie och låt vila i kylen i 30 minuter.
  3. Kavla ut degen på en mjölad arbetsbänk och lägg den sedan i en pajform som är ca 22 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt vila i kylen i 10 minuter. Grädda pajskalet med torkade ärtor i botten i 10-15 minuter, ta sedan bort ärtorna och grädda i ytterligare 3 minuter. Sänk ungsvärmen till 180 grader.
  4. Finhacka rödlök och vitlöksklyftorna. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Värm lite olja i en stekpanna och stek lök och vitlök i några minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt oliver och gul paprika.
  5. Lägg löken, oliverna och paprikan i botten av pajskalet. Vispa färskost, mjölk, tapenade, ägg och äggula. Krydda med salt och häll sedan över lökblandningen i pajskalet.
  6. Grädda i ca 30-40 minuter. Servera pajen med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.