Blanka, ljusbruna med små knapriga sockerkorn - så skulle man kunna presentera de här luftiga vetebullarna som överraskar med russin och apelsinsmak.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt sockret. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader, och blanda ut med jästen.
- Vispa ner äggen, russin och rivet apelsinskal i mjölkblandningen. Rör ner det smälta smöret och tillsätt mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 1 timma.
- Dela degen i 20 bitar och forma dem till runda bullar. Låt bullarna jäsa på en bakpappersklädd plåt ytterligare 40 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö rikligt med pärlsocker över. Grädda bullarna cirka 10 minuter.
Publicerat den
29 juli 2008
Skriv kommentar