Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päroncheesecakemuffins

 
  • Serverar: 24-30 portioner
Skriv ut

De här små mumsbitarna med syrlig citronkex botten och krämig ostfyllning med päronsmak tar tid att baka. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Passa på att göra dom en regnig dag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175º. Krossa Ballerina kexen (med fyllning) till fina smulor. Tillsätt flytande margarin och blanda så att det blir en smuldeg.
  2. Lägg 1 msk smuldeg i var muffinsform. Ställ formarna i frysen medan du gör fyllningen.
  3. Vispa philadelphia osten fluffig med elvisp. Tillsätt strösocker och vispa till en porös smet. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa 1 min efter vart tillsatt ägg. Tillsätt cottege cheese och vaniljsocker. Vispa så att ostsmeten blir smidig och väl blandad. Tillsätt lättdrycken och päronarom (finns att köpa hos Borgeby kryddgård). Rör om.
  4. Sätt pappersformarna i muffinspannorna hål. Fördela smeten med hjälp av en såssked i formarna, fyll formarna helt upp till kanten. Grädda minicheesecaken 45-55 min eller tills de är svagt gyllene och fyllningen precis har satt sig.
  5. Låt cheesecaken svalna i rumstemperatur 2 tim, ställ sedan in dem i kylskåp över natten. De går utmärkt att frysa.
  6. Ät och njut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.