Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päroncognacskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Nej, den är inte gjord på päroncognac, men väl päron och cognac. Gott!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggen med allt sockret så det blir ljust och pösigt. Smält smöret. Skala päronen och skär dom i bitar. Kör över dom ordentligt med en stavmixer så det blir till en enda tjockflytande soppa. Blanda päron med äggsmeten och smöret. Rör i mjöl och bakpulver. Rör inte mer än nödvändigt för att blanda om. Häll i smord och bröad form. Grädda i 150 grader, ca 1 ½ timme.

Kommentarer (2)

  • Elinor7110 7 december 2009

    Detta lät väldigt gott men när ska man ha i konjaken???

  • Ingevara 8 december 2009

    Hoops! Glömde vissta cognacen. Tillsätt den när du blandar ihop smeten med päronen. / Ingevara

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.