Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pärongömmor

 
Skriv ut

Vid utbakning av vetedegen valde vi att ta ut rundlar av den kavlade degen och lägga fyllningen ovanpå. Det blev ett riktigt trevligt resultat!

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i sänder under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Bred ut smeten i en smord/ bröad eller bakpappersklädd form ( ca 20 x 30 cm). Dela päronen och kärna ur dem. Skär dem i tärningar som fördelas över smeten i formen. Strö över mandel och pinjenötter. Grädda kakan mitt i ugnen i 200°C i ca 45 minuter. Låt svalna och skär i rutor, sikta ev över florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.