Instruktioner
Smält smöret och låt svalna något. Blanda mjöl, havregryn, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret och sirapen. Rör ihop. Smält chokladen och rör ner den. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen. Grädda i 175 grader 10-15 minuter. Låt svalna.
Lägg gelatinbladen i vatten. Separera äggen. Vispa gulorna med sockret tills det vitnar. Blanda ner päroncognacen.
Krama gelatinbladen så det mesta vattnet rinner av. Smält på låg värme i en kastrull. Rör ner i gulsmeten. Vispa grädden och rör ner i gulsmeten. Vispa vitorna till hårt skum och blanda försiktigt med resten. Ha gärna i en droppe grön karamellfärg om du vill.
Fördela moussen ovanpå havrebottnen. Formkanten ska sitta kvar. Låt stå i kylskåpet några timmar. Ta bort formen och servera.
Lät godare och såg godare ut än den var. Alldeles för söt och hård botten. Moussen smakade ju nästan ingenting. 2:a i betyg.