Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronmoussetårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smakar mycket och gott.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och låt svalna något. Blanda mjöl, havregryn, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret och sirapen. Rör ihop. Smält chokladen och rör ner den. Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen. Grädda i 175 grader 10-15 minuter. Låt svalna. Lägg gelatinbladen i vatten. Separera äggen. Vispa gulorna med sockret tills det vitnar. Blanda ner päroncognacen. Krama gelatinbladen så det mesta vattnet rinner av. Smält på låg värme i en kastrull. Rör ner i gulsmeten. Vispa grädden och rör ner i gulsmeten. Vispa vitorna till hårt skum och blanda försiktigt med resten. Ha gärna i en droppe grön karamellfärg om du vill. Fördela moussen ovanpå havrebottnen. Formkanten ska sitta kvar. Låt stå i kylskåpet några timmar. Ta bort formen och servera.

Kommentarer (1)

  • pihal 1 juli 2012

    Lät godare och såg godare ut än den var. Alldeles för söt och hård botten. Moussen smakade ju nästan ingenting. 2:a i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.