Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprika-halloncoulis

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En jättegod sås att servera till ex en chokladfondant med vaniljglass och färska hallon.

Ingredienser

Instruktioner

Tänk på att göra såsen i god tid då den skall marineras i 3 timmar. Kan med fördel göras dagen innan, då den håller sig i kylskåp ett par dagar. Dela paprikan på mitten och kärna ur. Koka den mjuk i 20 minuter i rikligt med vatten. Passera genom en sil det skall bli 80 g. Koka en sockerlag på sockret, vattnet och parikapurén. Låt sjuda i ca 20 minuter. Låt svalna och sedan stå och marinera i 3 timmar. Tillsätt hallonen och mixa till en puré. Passera den genom en sil. Servera till chokladfondant, glass eller pannacotta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.