Paprika och tomatsalsa på rostade baguetteskivor, idealiska som tilltugg eller till en lätt brunch.
Instruktioner
- Sätt på ugnens grill. Kärna ur paprikorna och skär dem i fjärdedelar. Lägg paprikorna på ett galler med skalsidan uppåt och grilla i ugnen tills skalet börjar få svarta blåsor. Lägg paprikan på ett fat, täck över med plastfolie och låt svalna lätt.
- Skala paprikan och kasta bort skalet. Tärna paprikan fint och lägg över i en skål. Kärna ur tomaterna och tärna dem fint. Blanda tomaterna och den strimlade basilikan med paprikan.
- Skär baguetten i 16 skivor. Rosta skivorna lätt under grillen i ugnen tills de är gyllene. Halvera vitlöksklyftan och gnid ovansidan på baguetteskivorna med vitlök.
- Portionera upp paprikasalsan på baguetteskivorna. Droppa över olivolja och balsamvinäger. Krydda med nymald svartpeppar och servera.
Publicerat den
15 december 2011
Skriv kommentar