Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikabruschetta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Paprika och tomatsalsa på rostade baguetteskivor, idealiska som tilltugg eller till en lätt brunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnens grill. Kärna ur paprikorna och skär dem i fjärdedelar. Lägg paprikorna på ett galler med skalsidan uppåt och grilla i ugnen tills skalet börjar få svarta blåsor. Lägg paprikan på ett fat, täck över med plastfolie och låt svalna lätt.
  2. Skala paprikan och kasta bort skalet. Tärna paprikan fint och lägg över i en skål. Kärna ur tomaterna och tärna dem fint. Blanda tomaterna och den strimlade basilikan med paprikan.
  3. Skär baguetten i 16 skivor. Rosta skivorna lätt under grillen i ugnen tills de är gyllene. Halvera vitlöksklyftan och gnid ovansidan på baguetteskivorna med vitlök.
  4. Portionera upp paprikasalsan på baguetteskivorna. Droppa över olivolja och balsamvinäger. Krydda med nymald svartpeppar och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.