- Serverar: 5-7 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Underbar smak av grillad paprika och Emmentalerost!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Tvätta paprikan, täck en stor plåt med ugnsfolie, och lägg paprikan på plåten. Grilla i ugnen (vänd dem med jämna mellanrum) tills de har blivit svarta runt om. Lägg över dem i en stor kastrull/skål/bunke och täck med en lock. De ska stå och svalna i minst 2 timmar.
- Skala paprikan (det svarta skinnet ska bort), ta bort stjälkar och frön, och lägg paprikan i en sil så att överflödig vätska försvinner.
- Hacka paprikan, tillsätt den rivna Emmentalerosten, de vispade äggen, lite salt och mjöl. Blanda noga med en träslev.
- Forma hamburgare och stek dem på bägge sidor, tills de fått fin färg. Lägg de stekta hamburgarna på hushållspapper så att överflödig olja försvinner.
- Servera med gott bröd och färsk ost/kvarg till!
Publicerat den
13 mars 2009
Skriv kommentar