Läcker vegetarisk paté som gärna kan göras en dag i förväg.
Instruktioner
- Dela paprikorna i fjärdedelar, ta bort kärnor och hinnor.
Grilla bitarna högt upp i ugnen på 250 grader tills skinnet är bubbligt och svart.
Lägg bitarna i en plastpåse och låt vila 15 minuter. Dra av skalet.
- Skär paprikan i breda strimlor och lägg dem i en djup tallrik. Skala,finhacka och strö över vitlök.
Häll över olja, salta och peppra.
Låt stå svalt ca 5 timmar.
- Finhacka basilikabladen. Blanda hälften av färskosten med basilika och hälften med honung. Smaka av med salt och peppar.
- Klä en avlång form, 1 liter, med plastfolie. Lägg röd och gul paprika i botten med 2 cm mellanrum och bred på hälften av färskosten med honung.
Varva därefter röd paprika och basilikaost med gul paprika och honungsost.
fortsätt tills alla ingredienser är slut.
- Täck med plastfolie och låt stå kallt minst 4 timmar, gärna över natten.
Skär upp patén i skivor vid servering och servera med sked.
Publicerat den
27 juli 2010
Skriv kommentar