Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikapaté

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Läcker vegetarisk paté som gärna kan göras en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela paprikorna i fjärdedelar, ta bort kärnor och hinnor. Grilla bitarna högt upp i ugnen på 250 grader tills skinnet är bubbligt och svart. Lägg bitarna i en plastpåse och låt vila 15 minuter. Dra av skalet.
  2. Skär paprikan i breda strimlor och lägg dem i en djup tallrik. Skala,finhacka och strö över vitlök. Häll över olja, salta och peppra. Låt stå svalt ca 5 timmar.
  3. Finhacka basilikabladen. Blanda hälften av färskosten med basilika och hälften med honung. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klä en avlång form, 1 liter, med plastfolie. Lägg röd och gul paprika i botten med 2 cm mellanrum och bred på hälften av färskosten med honung. Varva därefter röd paprika och basilikaost med gul paprika och honungsost. fortsätt tills alla ingredienser är slut.
  5. Täck med plastfolie och låt stå kallt minst 4 timmar, gärna över natten. Skär upp patén i skivor vid servering och servera med sked.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.