Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paranötsbaguetter

 
Skriv ut

Kalljästa bröd där man gör degen kvällen före utbakningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Lös jästen i kallt vatten. Tillsätt olja, salt, sirap och vetemjöl special. Grovhacka nötterna och blanda i dem och vetemjölet lite i taget. Arbeta mycket väl till en smidig deg. Lägg plastfolie över bunken och ställ i kylen över natten.
  2. Dag 2: Vänd upp degen på mjölat bakbord. Dela i 4 bitar och vrid ut dem till långa baguetter. Lägg på plåt med bakpapper, låt jäsa ca 45 min. under duk. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen 5 min. Sänk temp. till 200 grader och grädda ytterligare 15- 20 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.