Lättbakade chokladrutor med påskmust i smeten och glasyren. Till jul kan man byta ut påskmusten mot julmust.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt flytande margarin och vatten och vispa så allt blir blandat.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner mjölet i smeten. OBS! Vispa inte ner mjölet då försvinner luften i smeten och kakan blir tung.Rör till sist ner påskmusten.
- Häll smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Känn efter med en provsticka i kakans mitt om den är färdiggräddad. Stickan ska vara torr då den dras upp. Låt kakan svalna helt i långpannan.
- Gör under tiden glasyren: Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Häll det smälta smöret och påskmusten i de torra ingredienserna och rör om till en slät smet. Om du vill kan du färga smeten gul med några droppar gul hushållsfärg.
- Bred ut glasyren på den kalla kakan och strö över strössel. Låt kakan stå svalt en stund så att glasyren stelnar innan du skär upp kakan i rutor. Pynta rutorna med godis påskägg då de ska serveras. Rutorna går utmärkt att frysa utan godis påskägg.
Publicerat den
8 maj 2011
Skriv kommentar