Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskchokladrutor

 
Skriv ut

Lättbakade chokladrutor med påskmust i smeten och glasyren. Till jul kan man byta ut påskmusten mot julmust.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt flytande margarin och vatten och vispa så allt blir blandat.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ner mjölet i smeten. OBS! Vispa inte ner mjölet då försvinner luften i smeten och kakan blir tung.Rör till sist ner påskmusten.
  4. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Känn efter med en provsticka i kakans mitt om den är färdiggräddad. Stickan ska vara torr då den dras upp. Låt kakan svalna helt i långpannan.
  5. Gör under tiden glasyren: Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Häll det smälta smöret och påskmusten i de torra ingredienserna och rör om till en slät smet. Om du vill kan du färga smeten gul med några droppar gul hushållsfärg.
  6. Bred ut glasyren på den kalla kakan och strö över strössel. Låt kakan stå svalt en stund så att glasyren stelnar innan du skär upp kakan i rutor. Pynta rutorna med godis påskägg då de ska serveras. Rutorna går utmärkt att frysa utan godis påskägg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.