Instruktioner
Hacka samman alla ingredienserna till mördegen. Klä en rund bakform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter med degen. Ställ i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Häll grädden och sockret i en kastrull. Värm upp under omrörning, låt småkoka i någon minut och ställ åt sidan att svalna. Tryck fast ett bakplåtspapper mot degen så att det sluter tätt mot kanten. Häll ner torkade ärter eller ris upp till kanten. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut formen och lyft ur bakplåtspappret försiktigt. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare ca 5 minuter.
Dela och skrapa ur innehållet ur passionsfrukterna. Kör massan en kort stund i en matberedare så att fruktköttet och kärnorna skiljs åt. Häll upp i en och sil och passera med hjälp av en sked. Blanda vispgrädden med socker. Vispa äggulorna ljusa och vänd ner i den svala gräddblandningen tillsammans med den passerade fruktsaften och citronsaften. Rör om. Häll fyllningen i pajskalet. Ställ in i nedre delen av ugnen. Grädda tills fyllningen stannat, ca 1 timme. Låt kallna i formen. Sikta florsocker över pajen strax före servering. Garnera med passionfruktsklyftor.
ärtor och ris????
hehe, ja. För att trycka ner pajdegen - så att den inte blir ojämn :-)