Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionsfruktssufflé

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En lätt, frisk och välsmakande dessert. Passionsfrukt innehåller stärkelse som hjälper sufflén att hålla sin fluffiga höga form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra och sockra insidan av formarna. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en sil över en skål.
  3. Lägg kärnorna i en kastrull med vatten och låt koka ca 5 minuter. Häll tillbaks genom silen och pressa ur all saft från kärnorna. Låt saften kallna.
  4. Vispa äggulorna med hälften av sockret tills det blir vitt och pösigt. Vispa äggvitorna i en annan bunke tillsammans med resten av sockret som tillsätts efter hand. Vispa till ett hårt skum.
  5. Blanda de vispade gulorna och vitorna samt saften. Fyll formarna och grädda i ugn ca 10 minuter.
  6. Servera suffléerna varma direkt från ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.