En lätt, frisk och välsmakande dessert.
Passionsfrukt innehåller stärkelse som hjälper sufflén att hålla sin fluffiga höga form.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra och sockra insidan av formarna.
Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en sil över en skål.
- Lägg kärnorna i en kastrull med vatten och låt koka ca 5 minuter. Häll tillbaks genom silen och pressa ur all saft från kärnorna. Låt saften kallna.
- Vispa äggulorna med hälften av sockret tills det blir vitt och pösigt. Vispa äggvitorna i en annan bunke tillsammans med resten av sockret som tillsätts efter hand. Vispa till ett hårt skum.
- Blanda de vispade gulorna och vitorna samt saften.
Fyll formarna och grädda i ugn ca 10 minuter.
- Servera suffléerna varma direkt från ugn.
Publicerat den
25 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar