Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionshjärta

 
Skriv ut

En hjärtformad tårta får vem som helst att smälta. När hjärtat dessutom är fyllt med persikopuré, vaniljkräm och fluffig passionsfruktsgrädde går det inte att motstå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en hjärtformad bakform som rymmer ca 1 ½ liter. Den som inte har en sådan kan baka ut en rund botten och sedan skära ut en hjärtform. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggen och sockret riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, sikta och vispa försiktigt ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Kakan ska vara helt torr. Låt svalna lite och stjälp ut ur formen.
  3. Vispa grädden fast tillsammans med florsockret. Lägg lite grädde åt sidan. Gröp ur passionsfrukterna och vänd ner fruktköttet och kärnorna i resten av grädden. Skär kakan i tre bottnar och bred persikopurén på den första. Lägg på nästa botten och bred vaniljkrämen ovanpå och sedan grädden i ett ganska tjockt lager. Lägg mer grädde i mitten än på sidorna och forma grädden så att tårtan blir lite bullig.
  4. Lägg sedan på sista bottnen och tryck till den runt grädden så att den bulliga formen förstärks. Jämna till kanterna och toppen med den sparade grädden. Färga marsipanen rosa med några droppar röd karamellfärg. Mjöla bakbordet med potatismjöl och kavla ut marsipanen tunt. Täck tårtan med marsipanen, forma den runt hjärtat och jämna till kanterna med en liten kniv.
  5. Smält den vita chokladen försiktigt i mikro. Fyll chokladen i en liten papperssprits och dekorera tårtan, gärna med små hjärtan. Sätt eventuellt fast små sockerhjärtan med hjälp av chokladen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.