Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pelargonglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ja, du läste rätt! Pelargon är en vacker blomma men kan även användas i glass. Glassen får en mild och fin smak. Servera den gärna till färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner florsockret.
  2. Vispa grädden lätt och blanda med äggulor, äggvitor och finhackade pelargonblad till en jämn och luftig smet.
  3. Frys smeten i glassmaskin ca 30 minuter och låt stå i frysen minst 1 timme före servering.
  4. Servera glassen med färska bär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.