Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peppargurkor

 
Skriv ut

Inläggningen är mycket stark och helt utan socker. En inläggning med ungdomlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och ättika till lagen och låt det sedan kallna . tillsätt konseveringsmedel enligt anvisningar från tillverkare. Borsta noga gurkorna rena i kallt avtten. Låt dem rinna av och varva dem sedan med saltet i en bunke. Låt gurkorna dra 3 - 6 timmar beroende på önskad sälta.
  2. Spola av saltet och låt gurkorna rinna av väl. Skal alök och vitlök. Kärna ur peperonin.
  3. Varva gurkor, lök, vitlök, peperoni och kryddor i en väl rengjord glasburk eller kruka. Färsk peperoni är mycket stark och får användas med omdöme.
  4. Slå den kalla lagen över gurkorna och förslut burken. Efter 3 veckor är de klara för avsmakning. peperonin skulle jag inte tillråda att smaka på, det räcker att den ger smak.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.