Inläggningen är mycket stark och helt utan socker. En inläggning med ungdomlig smak.
Instruktioner
- Koka upp vatten och ättika till lagen och låt det sedan kallna . tillsätt konseveringsmedel enligt anvisningar från tillverkare. Borsta noga gurkorna rena i kallt avtten. Låt dem rinna av och varva dem sedan med saltet i en bunke. Låt gurkorna dra 3 - 6 timmar beroende på önskad sälta.
- Spola av saltet och låt gurkorna rinna av väl. Skal alök och vitlök. Kärna ur peperonin.
- Varva gurkor, lök, vitlök, peperoni och kryddor i en väl rengjord glasburk eller kruka. Färsk peperoni är mycket stark och får användas med omdöme.
- Slå den kalla lagen över gurkorna och förslut burken. Efter 3 veckor är de klara för avsmakning. peperonin skulle jag inte tillråda att smaka på, det räcker att den ger smak.
Publicerat den
22 juli 2011
Skriv kommentar