Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakstiramisu

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Härlig julefterrätt som du bara njuuter av. Detta recept är gjord efter laktosintolerans men går självklart att göra utan laktosfria produkter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladet i vatten 5 minuter. Vispa undertiden äggulor och hälften av sockret i ca 5 minuter på elvispens högsta fart.
  2. Vispa i smetana, cointreau, smält gelatin och apelsinskal. Vispa samman grädde och resten av sockret till hårt vispad grädde i en annan bunke.
  3. Vänd i grädden försiktigt i ägguleblandningen. Lägg lite smet i botten på snygga serveringsglas. Doppa pepparkakorna i kaffe och tryck eller bryt dem över smeten, och avsluta med ny smet.
  4. Låt stå i kylskåp i en halv timme innan servering. Strö på riven choklad vid servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.