Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparmintrutor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Läckert randiga är de här supergoda pepparmintrutorna. Lite krossade polkagrisar på toppen gör dem extra mumsiga. Detta är en kaka för alla mintälskare! Om du vill kan du skära kakan i mindre bitar och servera dem som godis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig ugn.
  2. Kör kexen, med fyllningen kvar till fina smulor i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och blanda det med smulorna. Bred ut blandningen i en bakform, 20x20 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt den svalna i formen.
  3. Chokladtryffel: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och glykos i en kastrull och häll det över chokladen. Låt stå i någon minut och blanda sedan ihop allt till en slät och fin tryffel med en slickepott eller stavmixer. Täck tryffeln med plastfolie och låt den bli ljummen i rumstemperatur.
  4. Pepparmintfyllning: Vispa smör och florsocker fluffigt i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa ihop till en jämn och fin fyllning. Blanda ner en droppe pepparmintolja i taget tills du tycker att smaken är den rätta. Fördela mintfyllningen jämnt över bottnen. Låt den stå i kylen i ca 30 minuter.
  5. Häll över chokladtryffeln, jämna till med en slickepott och strö eventuellt över krossade polkagrisar. Låt stå i kylen i ytterligare minst 2 timmar eller tills tryffeln har stelnat. Skär loss kanterna och vänd försiktigt ut plattan ur formen. Dela den i bitar, 5 x 5 cm. Förvara dem i kylen fram till servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.