Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotssnittar

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Maffiga små smörgåsar att servera till en drink eller som en liten förrätt. Gör man tillräckligt många kan det t o m bli en lunch eller kvällsrätt - smörgåsarna är nämligen fyllda med en härlig sallad på vitkål och lök!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv vitkålen fint på råkostjärn eller kör den i matberedare. Skala löken och riv lök och pepparrot. Blanda vitkål, lök, pepparrot, majonnäs och crème fraîche och smaksätt med pressad citron.
  2. Fördela fyllningen på hälften av brödskivorna och lägg de andra på. Lägg smörgåsarna i press mellan två skärbrädor med en tyngd ovanpå och låt stå kallt ett par timmar.
  3. Skär bort kanterna och dela smörgåsarna i trekanter innan de serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.