Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepperkaksbollar

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här brukar jag att göra till jul, ät och njut. Förklaringen jag har gjort är för att barnen också skall förstå om ni tycker det blir lite tjatigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret på låg värme. Kör pepperkakorna,havregrynen och saltet i en mixer tills allt har hackats till små smulor. Skär mandelmassan i skivor och hacka ihop dem med smulorna i mixern. Häll i det smälta smöret och en tsk vatten och kör till en jämn deg. Ta upp lite deg och testrulla. Om degen inte går bra ihop , tillsätt mer vatten, en tesked i taget, mixa och testa igen.
  2. Rulla bollarna och lägg dem på ett stort fat. Ta fram fryspåser för att färga pärlsockeret. Det behövs en påse för varje färg, färger väljer du själv efter smak. Spruta ut lite färg i påsen och häll i pärlsocker. Blås in lite luft, knyt ihop påsöppningen så att inte färg eller socker slinkar ut, skaka tills sockeret har blandats.
  3. Rulla bollerna i sockeret genom att släppa ner en och en i påsen och skaka tills sockeret har fastnat. Det socker som blir över kan du ju spara i en glasburk till annat pyssel.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.