Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepperonipizza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pizza med kryddiga korvskivor, söta cocktailtomater, paprika och mozzarellaost. Kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjölsorterna i en bunke och blanda ner salt och jäst och eventuellt korn från fullkornsmjölet som fastnat i solen. Blanda ner 3 dl varmt vatten och oljan. Knåda till en mjuk deg, täck över och låt jäsa på en varm plats cirka 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Mjöla degen, stjälp upp den på ett mjölat bakbord och knåda med mjölade händer cirka 2 minuter. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje bit till en rund pizzabotten, cirka 18 cm i diameter.
  3. Spreja 2 bakplåtar med olja och lägg på pizzabottnarna. Täck över och låt jäsa på en varm plats cirka 30 minuter. Sätt in i ugnen och grädda 10 minuter.
  4. Tärna mozzarellan. Tärna paprikan fint. Bred passerad tomat på pizzabottnarna, krydda med svartpeppar och oregano. Lägg på tomater, paprika, pepperoni och mozzarella.
  5. Grädda ytterligare cirka 12 minuter tills bottnarna är gyllene och knapriga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.