Pizza med kryddiga korvskivor, söta cocktailtomater, paprika och mozzarellaost. Kan det bli bättre?
Instruktioner
- Sikta ner mjölsorterna i en bunke och blanda ner salt och jäst och eventuellt korn från fullkornsmjölet som fastnat i solen. Blanda ner 3 dl varmt vatten och oljan. Knåda till en mjuk deg, täck över och låt jäsa på en varm plats cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader. Mjöla degen, stjälp upp den på ett mjölat bakbord och knåda med mjölade händer cirka 2 minuter. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje bit till en rund pizzabotten, cirka 18 cm i diameter.
- Spreja 2 bakplåtar med olja och lägg på pizzabottnarna. Täck över och låt jäsa på en varm plats cirka 30 minuter. Sätt in i ugnen och grädda 10 minuter.
- Tärna mozzarellan. Tärna paprikan fint. Bred passerad tomat på pizzabottnarna, krydda med svartpeppar och oregano. Lägg på tomater, paprika, pepperoni och mozzarella.
- Grädda ytterligare cirka 12 minuter tills bottnarna är gyllene och knapriga.
Publicerat den
19 oktober 2009
Skriv kommentar