Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikoclafoutis

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En fransk kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden. Vispa äggvitorna med 1/2 dl socker till ett fast skum. Vispa äggulorna, 1/2 dl socker och en nypa salt till fluff. Rör ner mjölet i äggulefluffet och blanda försiktigt med den vispade grädden och de vispade äggvitorna.
  2. Häll smeten i en smord ungsfast form. Placera persikoklyftorna ovanpå smeten och strö till sist över den flagade mandeln. Grädda i 175°C i ca 30 minuter. Strö över florsocker och servera gärna med en klick grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.