Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikolängd

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En mycket god bakelselängd som inte är så söt. På en frasig botten ligger persikor i skivor som är överdragna med äppelgelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg 2½ dl av vetemjölet i en bunke. Skär hälften av matfettet i bitar och arbeta in det i mjölet med en gaffel. Tillsätt 2 msk vatten och arbeta ihop till en deg. Lägg degen på en smord plåt och forma till en längd, 35x10 cm.
  2. Koka upp resten av matfettet och 2½ dl vatten i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och vispa ned resten av mjölet och bittermandeloljan. Tillsätt ett ägg i taget och rör tills allt är blandat. Bred smeten ovanpå längden och strö över sockret.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 45 minuter eller tills längden är frasig och har fått färg. Låt den svalna på plåten 10-15 minuter.
  4. Skär persikohalvorna i skivor och lägg på dem. Smält geléet i en kastrull och skeda det över persikorna. Låt geléet stelna, skär längden i skivor och servera den.
  5. Du kan byta ut persikohalvorna mot annan skivad frukt eller färska bär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.