En mycket god bakelselängd som inte är så söt. På en frasig botten ligger persikor i skivor som är överdragna med äppelgelé.
Instruktioner
- Lägg 2½ dl av vetemjölet i en bunke. Skär hälften av matfettet i bitar och arbeta in det i mjölet med en gaffel. Tillsätt 2 msk vatten och arbeta ihop till en deg. Lägg degen på en smord plåt och forma till en längd, 35x10 cm.
- Koka upp resten av matfettet och 2½ dl vatten i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och vispa ned resten av mjölet och bittermandeloljan. Tillsätt ett ägg i taget och rör tills allt är blandat. Bred smeten ovanpå längden och strö över sockret.
- Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 45 minuter eller tills längden är frasig och har fått färg. Låt den svalna på plåten 10-15 minuter.
- Skär persikohalvorna i skivor och lägg på dem. Smält geléet i en kastrull och skeda det över persikorna. Låt geléet stelna, skär längden i skivor och servera den.
- Du kan byta ut persikohalvorna mot annan skivad frukt eller färska bär.
Publicerat den
18 januari 2009
Skriv kommentar