Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petit-choukrans

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Hör inte till det lättaste man kan baka. Det är egentligen inte svårt men de sjunker lätt ihop. Viktigt att inte öppna ugnsluckan de första 20 minuterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta av från plattan och tillsätt snabbt mjölet. Låt smeten koka under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten. Fettet kan krypa ut om den kokas för länge och då höjer sig inte kransen som den ska under gräddningen.
  2. Ta av kastrullen och låt smeten svalna innan äggen tillsättes, ett i taget. Vispa eller rör kraftigt mellan varje ägg så att smeten blir slät.
  3. Klicka med en sked ut smeten i form av en krans som är ca 20 cm i diameter på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter, eller tills kransen ser torr och lätt ut. Låt kransen kallna på galler utan bakduk.
  5. Dela den strax innan serveringen och fyll den med vispad grädde och och lättsockrade bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.