Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Philadelphia-tårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

Mammas favorit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en separat skål. Vispa även grädden i separat skål.
  2. Vispa äggulor och strösocker pösigt. Tillsätt vaniljsocker och salt. Rör i philadelphiaosten. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna och den vispade grädden i smeten. Vispa inte, då förstörs "fluffigheten". Häll smeten i en sockerkaksform och ställ i frysen minst 3 timmar.
  3. Tag fram kakan en timme innan servering och låt halvtina i kylskåp. Strö över smulade digestivekex och garnera eventuellt med skivad kiwi precis innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.