Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilsnerkalops

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kalopsen blir extra mustig och fyllig. Marinera gärna köttet och grönsakerna i ölen under natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 3 - 4 centimeter tjocka bitar. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i omgångar i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Bryn också lök och palsternacka i smör och lägg över i grytan.
  2. Pudra vetemjöl över grytans innehåll och låt fräsa någon minut. Vispa ur stekpannan med 2 deciliter vatten och häll ner denna sky i grytan. Lägg i kryddpeppar. Häll på öl.
  3. Låt det hela sjuda under lock i 1 timme och 40 minuter eller tills köttet är mjukt och lätt faller isär.
  4. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.