Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistaschklickar

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Knapriga klickar med vit choklad som går snabbt att göra. Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta pistaschmandlarna och sötmandlar i en torr, het panna under omrörning tills de fått lite färg. Låt svalna. Mixa mandlarna mycket fint i matberedare. Blanda med smält avsvalnat smör, ägg och socker till en tjock smet.
  3. Klicka ut ca 18 toppiga på plåt med bakplåtspapper. Sätt en halv pistaschmandel i varje. Grädda på andra falsen nerifrån ca 15 minuter. Låt svalna.
  4. Smält vit choklad och doppa kanterna på kakorna. Låt stelna på bakplåtspapper. Förvara svalt, gärna i frysen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.