Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistaschlängd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Butikernas massprioducerade pistaschlängder brukar oftast bara innehålla pistaschessens och grön karamellfärg. Här kommer ett försök att återupprätta pistaschlängdens heder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Ljumma mjölken till fingervärme och rör ner jästen. Blanda mjöl, salt, socker och kardemumma, rör ner i degspadet.
  3. Tillsätt smöret i klickar och arbeta ihop till en deg. Knåda degen ordentligt, 5 minuter i hushållsassistent eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
  4. Gör under tiden fyllningen. Om du använder saltade pistaschnötter, skölj dem och låt rinna av. Mixa pistaschnötterna ganska fint i en matberedare eller mixerstav. Arbeta ihop nötterna med mandelmassan och smöret till en tjock smet.
  5. Dela degen i 2 bitar och kavla ut bitarna till rektanglar. Bred fyllningen i ett jämnt lager på rektanglarna och rulla ihop till 2 rullar på samma sätt som när du gör kanelbullar.
  6. Lägg rullarna med skarven neråt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Klipp sneda jack längs med toppen av rullen med en sax och lägg snitten omväxlande åt ena och andra hållet så att ett flätliknande mönster uppstår. Låt längderna jäsa övertäckta i 40 minuter.
  7. Vispa upp ägget lätt, pensla längderna och strö över pärlsocker och hackade pistaschnötter. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.