Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pistaschmandelkaka

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Har ännu inte provat, men det verkar smarrigt o lite annorlunda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt detsvalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ner det i smeten. Tillsätt omväxlande mjölk och smör.
  2. Dela smeten i tre lika stora delar. Blanda ner vallmofröna i en del av smeten och häll det i en smord och bröad form. Blanda smet nummer två med den hackade mandeln, häll försiktigt ner det i kakformen. Tredje delen blandas med lingonsylten, bred försiktigt ut det överst i formen.
  3. Grädda i 175 grader ca, 40 minuter. Låt den färdiggräddade kakan vila ca. fem minuter innan den stjälps upp.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.