Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piteäppelkaka

(4 kommentarer)  
Piteäppelkaka Piteäppelkaka
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket god, passar både till fika och som efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt, blanda bakpulvret med mjölet och häll i äggsmeten. Blanda sedan i vaniljsockret och det smälta smöret. Häll smeten i smord långpanna och lägg på de skalade och skivade äpplena.
  2. Rör ihop ingredienserna till toppingen och klicka den ovanpå äpplena.
  3. Grädda i 225 grader i ca 20 min.
  4. Låt svalna och skär i rutor. Går bra att frysa.

Kommentarer (4)

  • fiaflickan 13 april 2009

    Denna kaka bakade jag idag!Först blev jag lite tveksam till om jag hade gjort rätt eftersom det står"häll smeten i smord långpanna",min blev mer som en dag som jag plattade ut i långpannan.Hur som helst så blev den jättegod!!Denna kommer jag att baka fler gånger!!

  • Mita58 14 april 2009

    Det stämmer nog att det blev lite fastare smet när jag bakade den också, men det står så i receptet som jag har fått. Men jag håller med dig god blir den och den är lite annorlunda.

  • gds877 14 augusti 2010

    Har läst kommentarerna så jag blev inte fundersam över den fasta degen, men kakan smakade bra, jag tyckte mycket om den.

  • viro 8 november 2013

    Bland de godaste äppelkakor jag ätit, och det tyckte resten av familjen också...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.